.:: Владика Игнатије нови декан Богословског факултета ::.


На седницaма Наставно-научног већа и Савета Православног богословског факултета одржаним 26. јуна 2018. изабран је нови декански колегијум факултета. За декана је изабран Епископ браничевски др Игнатије Мидић, редовни професор на катедри за догматику и управник групе за систематско богословље.

Нови продекан за науку биће др Богољуб Шијаковић, редовни професор на катедри за философију, продекан за наставу др Александар Ђаковац, а продекан за финансије др Златко Матић, доценти на катедри за догматику.

На седници су изабрани и нови продекани: за наставу протођакон др Златко Матић, за финансије протојереј др Александар Ђаковац и за науку проф. др Богољуб Шијаковић. Владика Игнатије (Мидић) је, иначе, професор догматике и етике на Богословском факултету, а на челу Епархије браничевске је од 1994. године.

Постдипломске и докторске студије из систематске теологије завршио је на Православном богословском факултету у Атини. По завршеним студијама у Грчкој, 1988. године изабран је за доцента на Православном богословском факултету у Београду, замонашио се 1991. године, а три године касније устоличен је за браничевског епископа.