.:: Света Тајна Јелеосвећења служити на Велику Среду 04. априла 2018. г. са почетком у 17 часова. ::.


Обавештавамо верни народ да ће се Света Тајна Јелеосвећења служити на Велику Среду 04. априла 2018. г. са почетком у 17 часова.

У среду страсне седмице, 04. априла 2018. године, у 17 часова у Цркви Светог Луке служиће се Света тајна јелеосвећења којом се наша Црква моли за све оне којима је потребна помоћ и благодат Божија да излече своје болести и немоћи.

По речима светог апостола Јакова, који каже: Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име Господње. И молитва вере ће спасити болесника, и подигнуће га Господ; и ако је грехе учинио, опростиће му се (Јак. 5, 14-15)

Света тајна јелеосвећења састоји се из молитава свештеника и помазивања болесника освећеним уљем, кроз које делује Божија благодат за оздрављење болесника, a болест овде подразумева обољење душе или тела.

Сви верни који учествују у Светој тајни јелеосвећења могу донети спискове укућана и сродника које предају свештенику, а своје уље и брашно (у мањим количинама) стављају испод стола на коме се налази Свето Јеванђеље, као и брашно и јелеј који користе свештеници за помазивање болесника у току Свете тајне.