.:: Позив за помоћ у осликавању Цркве светог апостола и еванђелисте Луке и у изградњи парохијског конака. Црква као место саборности, заједништва и огледало нашег хришћанског и православног идентитета, насушна је потреба нас самих и покољења која долазе, а према којима имамо обавезу да им у аманет оставимо очување наше вере. Новa Црква је темељ и почетак испуњења те наше свете дужности. ::.


Апел за помоћ

Нова Црква светог апостола и еванђелисте Луке, којa се гради у Смедереву, приводи се крају. Утоку је припрема за осликавање наше Цркве и изградња трећег нивоа парохијског конака. Молимо све људе добре воље да помогну то свето и богоугодно дело.

Нашој генерацији припала је та част да се нова Црква подигне у наше време, али и обавеза да је довршимо на славу Божију и на радост свих верујућих људи овог града.

За њено довршење потребно је још средстава да би прибавили најосновније и урадили оно без чега један Црква не може да буде.

Знамо да су економске прилике у земљи веома тешке, да се послује веома отежано, али ако сви помогнемо по мало, можемо се надати да ћемо ускоро завршити ово богоугодно дело.

Свака помоћ је добродошла. Средства можете уплатити на жиро рачун “Banca Intesa“ Црква светог Луке бр. 160-39731-96 или на благајни Цркве светог Луке у Смедереву. Уговоре о донацији као и све информације, можете добити код старешине цркве светог Луке, протојереја Дејана Давидовића.

“Ко Цркви даје-Богу позајмљује!”

Унапред захвални

Старешина цркве

протојереј Дејан Давидовић

+381 0638123332