.:: Веронаука за одрасле ::.


Веронаука за одрасле при Цркви светог апостола и еванђелисте Луке

 

Циљ ових предавања је катихеза или систематско упознавање са основним истинама наше вере, давање одређеног доприноса њиховом правилном разумевању и тумачењу, будући да смо сведоци времена у коме се на разне начине тумаче исте, разоткривање и истицање праве суштине и смисла православне духовности и живота у Цркви, почевши од крштења као нашег духовног рођења, па све до причешћа као круне живота у Цркви, пратећи две димензије: историјски хришћански живот (историјску реалност Цркве) и есхатолошки (будући) живот (димензију идеалног).

План и програм наставе предавања прати план и програм православног катихизиса за основну и средњу школу епархије браничевске и план и програм наставе ПБФ у Београду.

Оно што нас посебно радује је то што смо код верника и слушалаца предавања створили свест о неопходности литургијског живота. Посећеност предавањима је била различита у различитим временским приликама, с обзиром на то да се Црква светог Луке још увек гради и зими се тешко греје.

Веронаука за одрасле при Цркви одржава се од  2015/2016. године и траје данас. У предходних година имали смо предаваче и ван ганица наше епархије, као и презентацију богословских књига.